Полицията разследва предполагаемо изнасилване или опит за  изнасилване на жена от САЩ по време на световното първенство в  Бразилия.

Лекарският доклад на специалисти от Куиаба обаче е  категоричен, че няма следи за това 24-годишната жена да е била  подложена на сексуален тормоз.

От полицията в Куиаба съобщават, че в петък вечерта  американка е подала оплакване, че е била нападната след мача  между Австралия и Чили. Жената от САЩ е заявила, че отишла в къщата на непознат,  когото е срещнала по време на партито за победата на Чили с 3:1  срещу Австралия.

През нощта тя се събудила, защото някой опитал  да легне върху нея. В изблик на паника момичето започнало да  крещи и от писъците й се събудил нейния приятел, който спял в  стаята близо до нея.  

Властите в Бразилия съобщиха, че американката е била  прегледана в местна болница в присъствието на представители на  посолството на САЩ, което за момента отказва да даде повече  подробности относно инцидента и разследването. Необходимо е  писменото съгласие на гражданката на САЩ, за да бъде съобщена  повече информация по случая./БТА