Строителните работи по стадиона в Сао Пауло бяха подновени. Съоръжението трябва да приеме мача на откриването на Мондиал 2014 между отборите на Бразилия и Хърватия.

От ФИФА очакват стадионът да бъде напълно завършен в средата на следващия месец.

Изграждането на обекта беше преустановено поради съображения за сигурност, след като на 29-и март след падане от около 15 метра загина строителен работник. Това е третият смъртен случай при строителството на този стадион, на който ще се играят мачове от Световното първенство по футбол, което се открива на 12 юни.

От министерството на вътрешните работи на Бразилия минаха на инспекция в понеделник и разрешиха строителните работи да продължат.

От министерството разрешиха строителните дейности да бъдат подновени в южната част на стадиона, но в северната трябва да бъдат предприети още мерки, за да бъде засилена сигурността.

Около 20 хиляди седалки трябва да бъдат поставени на стадиона, за да бъде увеличен капацитета на 70 хиляди седящи места.

Стадион „Итакерао" ще приеме шест мача от Мондиал 2014, включително срещата на откриването на 12-и юни между Бразилия и Хърватия.