Мексиканците демонстрираха по доста бурен начин радостта си от класирането на осминафиналите на Световното първенство. Празниците за успеха с 3:1 срещу Хърватия се пренесоха и извън границите на страната. 

В САЩ също имаше бурно изразена радост, но тя не мина без ексцесии. Само в Лос Анджелис са арестувани четирима мексиканци, които са прекалили с празненствата и са нарушили обществения ред. 

Двама от озовалите се за кратко зад решетките са били пияни мексиканци, които се търкаляли по улиците с шалове и екипи на националния отбор. Те са арестувани с обвинение за "публично пиянство". 

Силно почерпена мексиканка пък замерила полицаите с току-що пресушена бутилка текила, когато тръгнали да я арестуват заради пиянските ѝ изцепки. Тя може да се озове за по-дълго време зад решетките. 

Четвъртият арестуван е заради дребно хулиганство. Въпреки това, от полицията съобщават, че сериозни ексцесии, както при празненствата след хикса с Бразилия, този път не е имало. 

А иначе в Мексико празненствата започнаха веднага след победата над Хърватия и продължават и в момента. Засега от местните власти не дават информация дали има безредици и арести.