Легендарният бразилски футболист Пеле определи като  катастрофа представянето на Бразилия в заключителната част на Световното първенство. "Селесао" загуби на полуфиналите от  Германия с 1:7, а снощи отстъпи и в спора за третото място на  Холандия с 0:3.

"Когато се случи такава катастрофа, няма нужда от обяснения. Това е футбол. Пълен е с изненади", каза Пеле пред местните  медии.

Той добави, че един от най-запомнящите се моменти на  Мондиала за него е контузията на звездата на Бразилия Неймар, без  когото домакините допуснаха двете загуби. По думите на Пеле селекционерът Луис Фелипе Сколари трябва  да остане на поста и да продължи да работи с младите играчи.

"Германия е най-силният отбор на шампионата и заслужава  титлата", убеден е Пеле. "С Аржентина сме съседи, братя, няма проблеми между нас. Но  Германия изглежда по-силна. Но това е спорт и всичко може да се  случи."

"Преди старта на Мондиала казах, че Германия, Аржентина,  Бразилия и Испания ще бъдат на полуфиналите. Не познах само  Испания, но мисля, че никой не очакваше този отбор да отпадне  толкова рано", коментира Пеле. 

Все пак той не се ангажира с точна прогноза за финалния сблъсък. Мнозина търсят легендата за предвижданията му за мачовете, за да залагат точно на обратното, тъй като нерядко Пеле се проваля, споделяйки очакванията си.