Колумбия иска да завърши груповата фаза на Мондиал 2014 с  три победи, заяви треньорът на отбора Хосе Пекерман. До момента  представителят на Южна Америка има 6 точки след изиграните две  срещи, а в последния си мач от група С среща Япония.

Пекерман  е сигурен, че "самураите" ще опитат да спечелят, но се  притеснява, че съперникът на колумбийците е изправен до стената  и ще използва всички възможни средства борбата за второто място  в групата.

"Отборът ни е способен да вкарва голове. Това е най-важното. Колумбия повтаря историята и винаги се разписва в тези мачове.  Тимът играе търпеливо и това е така, защото има класа и знае за  какво работи."

"Това ни помага да постигнем добри резултати  напоследък. Отново ще се опитаме да спечелим, но знаем, че  съперникът ни е готов на всичко, за да продължи напред в  турнира."

"Япония има опитен треньор и в три поредни Световни  първенства се представя доста силно", коментира Пекерман.

Специалистът изрази съжаление, че звездата Радамел Фалкао не може да играе на Световното първенство заради контузия, но в  негово отсъствие отборът играе задружно и се справя добре с  поставените задачи. Колумбия вече се класира за фазата на  осминафиналите на шампионата.

"Всеки знае за Фалкао и неговите отлични качества. Той е  решаващ играч за Колумбия. Представянето на всички останали  играчи е много важно. Те разполагат с характер и с възможности и го доказват във всеки мач. Заслужават да бъдат тук", каза още  Пекерман./БТА