Халфът на Коста Рика Елцин Техеда заяви, че е горд от постижението на отбора на Световното първенство.

Неочаквано тимът стигна до четвъртфинал за първи път в историята си, където снощи отпадна след дузпи от Холандия.

"Това е футболът. Но аз съм горд да представлявам народ, който пред нищо не се предава. Целият свят знае, че единствената армия на Коста Рика е нейният народ, а нашите войни се водят на футболния терен", каза Техеда в "Туитър".

Вратарят Кейлор Навас, избран за играч на мача срещу Холандия, е разочарован от отпадането. Навас записа впечатляващо постижение на Мондиала - само два допуснати гола в пет срещи. "Опустошен съм. В главата ми има много мисли. Свършихме много работа, но загубихме след дузпи, което винаги е тежко. Но нашият отбор може да напусне с високо вдигната глава. Не загубихме нито един мач и отпадаме след дузпи. Тежко е, но това е животът", каза Навас.

Нападателят на Кубан Краснодар Марко Уреня е категоричен, че Коста Рика по нищо не е отстъпвала на именитите холандци. "Никой не вярваше в Коста Рика, но ние показахме хубав футбол и дори именитите холандци не успяха да ни надиграят. Не загубихме нито един мач и показахме на целия свят, че Коста Рика е футболна страна", каза Уреня./БТА