Селекционерът на Дания Мортен Олсен очаква труден мач, но има готов план за противодействие на България в световната квалификация в София в петък.

Датчаните стартираха кампанията с домакинско 0:0 срещу Чехия, докато България също на собствен терен завърши 2:2 срещу европейския вицешампион Италия и победи Армения с 1:0.

„Съперникът без съмнение е ентусиазиран след първите си два мача, а всички ние знаем колко опасен може да бъде един такъв отбор, който има импулс и играе с вяра и изключителен ентусиазъм. Както винаги, българите разполагат с много технични футболисти на всички постове. Трябва да бъдем много внимателни“, заяви Олсен.

Специалистът отличи по-специално представянето на Станислав Манолев, който се разписа при равенството срещу Италия и вкара единственото попадение за успеха над Армения.

„Манолев, който рядко играе на клубно ниво в последните месеци, вкара и в двата мача на българите. Той е бърз и е много опасен“, каза Олсен.
Селекционерът на Дания обяви имената на трима играчи от българския състав, на които ще бъде обърнато по-специално внимание.

„Това са Божинов, който се завръща в състава, Попов, който организира атаките, както и Манолев“, каза Олсен.

Той заяви, че има готов план за противодействие на силните страни на съперника.

„Естествено не възнамерявам да разкривам нищо за начина ни на игра в София. Има още време до мача. Ще заложа на футболистите, които пасват най-добре на тактиката, която ще изберем“, заяви той.