В Русия изглежда вече се чудят по какъв начин да уязвят футболните национали, които отпаднаха още в груповата фаза на Световното първенство. Там вече ги обвиниха в "гей-пропаганда", което е забранено със закон. 

Обвинението се отправя от православния свещеник Александър Шумски. Според него, националите са пропагандирали хомосексуалност чрез носенето на футболни обувки с всякакви различни цветове. 

"Този отбор носеше сини, розови и зелени обувки. Така, както я бяха подкарали, можеха да си сложат още кюлоти и сутиени. С такива цветове те пропагандираха дъгата на гейовете."

"Либералната идеология на глобализма по всякакъв начин опитва да се противопостави на християнството със своите мерзки способи. Сигурен съм в това. И точно поради тази причина съм щастлив, че руските национали се провалиха."

"Изключително се радвам, че няма да участват в тази хомосексуална низост и да я пропагандират", написа в язвителното си слово въпросният свещеник. А това негово словоизлияние става само четири години преди Русия да приеме Световното първенство по футбол.