Бившият президент на футболния Коринтианс, на чийто стадион се игра двубоят между Бразилия и Хърватия отправи сериозни обвинения към хърватите след срещата. Андрес Санчес твърди, че след поражението хърватите са потрошили съблекалнята на съоръжението. Ядосаните футболисти разбили масата и чупили рафтове по стените.

На пода била разлята толкова много вода, че коридорите до съблекалнята се наводнили. Според разказа на Санчес, хърватите създали толкова проблеми, че отговорниците за почистването на стадиона работили доста по-дълго от предвиденото, за да разчистят бъркотията.

От лагера на Хърватия веднага опровергаха тази информация. „Във връзка с обвиненията, повдигнати от Андрес Санчес, можем да кажем, че те не отговарят на истината. „Масата се счупи, защото не издържа на тежестта. А проблемът с водата се получи, заради недовършените работи по стадиона. Канализацията се запуши и след като играчите се изкъпаха, водата не можа да се оттече. Със сигурност не е имало чупене от наша страна“, бе отговорът от хърватския футболен съюз.