Титулярният вратар на германския  национален отбор Мануел Нойер ще поднови тренировки със своите  съотборници тази нощ. Това потвърди асистентът на селекционера Йоаким Льов -  Андреас Кьопке.

Треньорът на вратарите добави, че Нойер е  напълно възстановен от травмата в рамото. Затова се очаква днес да се присъедини към съотборниците си по време на заниманието, което се пада през нощта в Европа. 

"Тренирам всеки ден с Мануел и съм доста добре запознат с  неговото състояние. Той се чувства добре от няколко дни насам, но ние не искахме да рискуваме неговото здраве в контролата  срещу Армения и двете тренировки в Мюнхен." 

"Свършихме добра  работа и той ще поднови пълноценни занимания в сряда", каза Кьопке от лагера на германците в Санто Андре.

"Ако Мануел излезе дори в един мач, то това би означавало, че  той е готов на 100 процента за игра. За нас обаче не е проблем  да поставим Роман Вайденфелер под рамката", добави треньорът на  вратарите.

Стражът на Борусия Дортмунд пази за Бундестима в  контролите срещу Камерун и Армения, които Нойер пропусна поради  измъчващата го травма в рамото. Следващата среща на германците е от световните финали, като съперник в понеделник ще бъде  отборът на Португалия.