Селекционерът на Хърватия Нико Ковач похвали играчите си за бойкото им представяне на Световното първенство. "Шахматистите" се прибират у дома след загубата от Мексико и отпадане в груповата фаза. 

Те паднаха с 1:3 в последния си двубой, като им трябваше победа, за да продължат към елиминациите. Въпреки поражението, Ковач похвали футболистите си за играта им. 

"Няма драма, прибираме се вкъщи с високо вдигнати глави. Ние не сме толкова по-слаби от Мексико, колкото показва резултатът. Момчетата се раздадоха докрай, което беше важното."

"Мисля, че противникът подходи с необходимото уважение към нас, даже по-голямо. Не ни притискаха, както правят обикновено. Може би след почивката отпаднахме физически, но трябва да признаем, че Мексико бяха по-добри", сподели Ковач. 

Той беше нападнат веднага от медиите в родината си за решението да пусне Иван Ракитич дълбоко в халфовата линия. Местните анализатори веднага съзряха в това причината за загубата, но Ковач им отговори подобаващо.

"Аз съм треньорът и аз решавам. Сега отпаднахме и всеки се е развихрил да анализира. Когато бием, всичко е ОК, но когато падаме, всеки започва да си дава мнението. Мисля, че съм взел най-доброто решение за отбора и сме играли по най-добрия начин спрямо съперника", сподели Ковач.