Футболистите от нигерийския национален отбор получиха  премиите си, заради които бяха готови на стачка и подновиха  тренировки преди мача с Франция от втория кръг на Световното  първенство, съобщи пресаташето на отбора.

Информациите от нигерийския лагер бяха, че отборът е спрял  тренировки и отказва да излезе на терена докато не си получи  парите. Но днес говорителят Бен Алайя заяви:

"Всичко е уредено,  абсолютно уредено. Няма проблеми вече, всичко е останало назад и е забравено. Работим по настоящата среща с Франция."

Попитан дали проблемите в нигерийския отбор са били от  финансово естество, кактвато е неофициалната информация, Алайя  заяви:

"Никога не сме имали проблеми с парите. Всичко е платено,  както е договорено, на точната дата. Тренировката вчера сутринта беше отменена защото отборът имаше среща в хотела за разговори."

Но Нигерия не е единствената африканска страна, която има  проблеми с парите. Играчите на Камерун и Гана прекараха доста  време в разправии и чакане на премии за класиране и участие на  Мондиал 2014.

Стигна се до там, че президентът на Гана лично се  ангажира с решаването на проблема преди мача на отбора с  Португалия. Нигерийците вече отлетяха за столицата на страната, където  ще се играе срещата им от осминафиналите./БТА