Непредвидено напускане на хотела, в който пребиваваха от началото на Световното първенство се наложи на футболистите на Холандия по изричното искане на ФИФА.

Луис ван Гаал изненада познавачите и футболните специалисти още в началото на Мондиала, след като избра хотел в най-популярната за туристите част на Рио де Жанейро, край плажа Ипанема. Селекционерът на Холандия даже заяви наскоро, че е доволен от настаняването на тима, защото не искал да изолира своите футболисти.

ФИФА обаче развали целия план на холандците.

„ФИФА е решила да настани своите ВИП гости и официални лица точно в хотелите в близост до Ипанема, включително и този на Холандия. На нас единствено ни съобщиха, че трябва да освободим стаите си“, сподели директорът на футболния съюз на Холандия Берт ван Оствен.

Той добавя, че холандската федерация е трябвало да резервира хотел от началото до края на Световното първенство, но ФИФА е предложила хотел „някъде в планините на 900 метра надморска височина“, което холандците не са искали да приемат.

"Така или иначе се отправяме в посока Сао Пауло, където ще играем в полуфиналния мач срещу Аржентина. Финалът е в Рио де Жанейро, а мачът за третото място в Бразилия, така че ще видим къде ще търсим нов хотел. Играчите вече свикнаха с условията в нашия хотел, а сега за най-голямата среща в кариерата си трябва да се местят другаде. Все пак същото беше и преди четири години в Южна Африка", споделя Ван Оствен.