Отман Бакал, Бранислав Иванович и Джорджо Киелини не са единствените жертви на Луис Суарес.

Нападателят на Ливърпул захапа всеки един от тях, но се оказа, че има и още.

Играчът понесе тежко наказание, заради инцидента срещу национала на Италия по време на Световното първенство в Бразилия. Изглежда обаче това действително е рецидив при Луис Суарес.

Футболните власти в Уругвай не са давали гласност на останалите случаи, тъй като не искали това да се отрази на репутацията на нападателя. След разследване обаче, се оказало, че жертвите са цели 8.

Останалите петима играчи, ухапани от Луис Суарес, са от началото на кариерата му, когато той е носил екипа на Насионал (Монтевидео).

Източник на Daily Star съобщава, че от ФИФА са взели под внимание само първите два случая, въпреки че представителите на комисията са били запознати с предполагаемите инциденти от ранните професионални дни на нападателя.

Има твърдения, че за останалите пет нападения също са били подадени сигнали, но са били покрити, защото футболните чиновници в Уругвай не са искали да се узнава истината за голямата им звезда, коментира още източникът.

Като играч на Аякс през ноември 2010 година Луис Суарес получи забрана да участва в седем мача, след като ухапа Отман Бакал от ПСВ.

Миналата година нападателят на Ливърпул бе санкциониран за 10 срещи, след като се провини и срещу защитника на Челси Бранислав Иванович.

След последното провинение, ФИФА дисквалифицира играча за срок от четири месеца, като го лиши от права в рамките на 9 мача за националния тим.

Любопитното е, че при всички инциденти играчът не е бил забелязван от длъжностните лица на терена, а едва след това се доказва вината му – чрез видеозаписи.