Наказанието на звездата на Ливърпул и уругвайския национален отбор Луис Суарес ще бъде намалено. Това обяви изданието от родината на играча "Ел Паис", позовавайки се на информации от източници във ФИФА. 

Нападателят беше лишен от правото да играе за "урусите" за 9 мача. Той вече изтърпя един от двубой от санкцията, след като не участва в осминафинала с Колумбия на Световното. 

Освен това, той няма право да се занимава с футбол на клубно ниво до 1 ноември. Тежкото наказание беше наложено поради факта, че ухапа Джорджо Киелини по време на мача с Италия от последния кръг на груповата фаза. 

Но според "Ел Паис", точно санкцията на клубно ниво ще бъде намалена. Изданието обаче не посочва с колко ще бъде олекотено наказанието на уругваеца, но постъпките за това вече са били направени. 

Нападателят публикува официално извинение за постъпката си, което беше едно от изискванията на ФИФА. Отделно от това, адвокатите му внесоха молба за намаляване на санкцията, която се очаква да бъде удовлетворена. 

Според изданието, влияние върху евентуално намаление на наказанието са оказали от Барселона, тъй като каталунците искат да подпишат със Суарес. Лично президентът на испанския клуб Хосеп Мария Бартомеу се е застъпил пред ФИФА и е задействал връзките си.