След унищожителните критики в Бразилия по адрес на селекционера на националния отбор Луиш Фелипе Сколари, най-после се чу и глас в негова защита. Той дойде от защитника на "селесао" Дъглас Майкон. 

Ветеранът, който скоро ще навърши 33 години, е на мнение, че Фелипао не трябва да бъде разкъсван за представянето на тима, тъй като е имал твърде малко времеда го окомплектова и да го направи да изглежда така, както му се иска. 

"Да, истина е, че може би не се представихме добре на това първенство, но феновете не трябва да забравят, че този отбор е само на година и половина. Германците са заедно от осем години, докато аржентинците са в този състав от шест."

"Мисля, че Сколари и щабът му се справиха добре. Направиха един хубав микс от младост и опит и този отбор има бъдеще. Просто трябваше време, а то знаем, че никога не достига", сподели Майкон. 

След тежката катастрофа на бразилците в последните им два мача на Световното, Луиш Фелипе Сколари ще си тръгне. Договорът му няма да бъде подновен и ще се търси негов заместник в най-кратки срокове.