След като се контузи на една от тренировките с националния отбор, Луис Суарес без съмнение  тема номер 1 в Уругвай предвид приближаващия се старт на Световното първенство в Бразилия.

Голмайсторът на английската Висша лига усука коляно по време на заниманията със своите съотборници и увреди менискуса си, което доведе до спешна операция. Въпреки това и той, и лекарите, извършили интервенцията, бяха категорични, че звездата на „урусите” ще играе в Бразилия.

източник: БГНЕС

Вчера нападателят бе изписан от болница „Медика Уругуая” в столицата Монтевидео, като буквално бе нападнат от стотици свои фенове.  Суарес имаше леки трудности да влезе в колата, която трябваше да го откара в базата на тима, докато лекарят на националния отбор Алберто Пан потвърждаваше, че футболистът на Ливърпул ще се възстанови навреме. „Той не е отпаднал от плановете ни, не е отпаднал”, каза той, а на въпрос дали Суарес ще игра е в първия мач от груповата фаза отвърна: „Тези детайли ще бъдат уточнени, докато рехабилитацията му напредва”.

източник: БГНЕС

Откриващият мач за Уругвай е на 14 юни срещу Коста Рика във Форталеза. Останалите отбори от група D са тези на Италия и Англия.