Съдбата на Артуро Видал и неговото евентуално участие за Чили на Световното първенство в Бразилия остават мистерия. Това заяви селекционерът на южноамериканците Хорхе Сампаоли.

Вчера чилийците направиха последна тренировка преди днешната си контрола срещу Египет, която е първата от проверките преди официалния старт на Мондиал 2014.

„До този момент все още не е ясно дали Видал ще играе. Това си остава мистерия”, коментира Сампаоли.

„Срещу Египет ни очаква сложно предизвикателство, защото там смениха терньора, а новият наложи различен стил и това не е онзи Египет, срещу който играхме преди. Да, те ще ни помогнат да разберат как ще се справяме с отворените пространства, срещу бързи нападатели, които играят в Европа. Затова мисля, че е този мач ще е важен за нашия анализ, както и да проследим как сме се справили с тренировките”, обясни още специалистът.

Чили е част от тежката група B, където са още световният шампион Испания, настоящият вицешампион Холандия и Австралия. Интересен факт е, че от тази компания единствено „ла фурия” е по-високо поставена от южноамериканците в ранглистата на ФИФА.