Капитанът на Холандия Робин Ван Перси заяви, че е здрав и готов за Световното първенство. За разлика от него, Ариен Робен не скри болки в гърба по време на последната тренировка на тима.

"Що се отнася до здравословното ми състояние, правя крачки напред през последните седмици. Понякога крачките са големи, друг път по-малки, но се чувствам добре. Адукторът ме боли малко през последните дни, но не бих нарекъл това контузия. Играя с болки от пет, шест години, всеки мач. Не мога да се сетя дори един мач, в който да не съм имал някакви болежки. Така че съм свикнал, и мисля, че знам как заедно с отбора, с медицинския екип, да се справя с това. Аз съм този, който се грижи за тези неща и се справя с тях," заяви Ван Перси пред медиите.

Нападателят на Манчестър Юнайтед сподели, че си е писал съобщения със съотборника си Давид Де Хеа, и добави, че Холандия трябва да мисли за Испания като отбор-съперник, а не за звездите на тима като Диего Коща и Серхио Рамос.

Холандия проведе тренировката си в Рио де Жанейро, като всички 23-ма играчи на Луис ван Гаал се включиха в заниманието. Робен на два пъти прекъсваше своето участие в тренировката, с болки в гърба, но това не му попречи да приключи нещата с бягане, въпреки че по лицето му бе изписан явен дискомфорт.