Изолираните протестни прояви в Рио де Жанейро продължиха и по време на мача между Аржентина и Босна и Херцеговина от група F на Световното първенство в Бразилия. Стачкуващите изляха гнева си върху банка в близост до стадион „Маракана”, където „гаучосите” надиграха балканския си съперник с 2:1.

Финансовата учреждение бе атакувана от групата протестиращи, които разбиха прозорците в недоволството си от действията на местната полиция, която прегради пътя им и не позволи митингуващите да стигнат до стадиона.

Протестите в Бразилия станаха масово явление от 12 юни насам, когато силите на редат използваха шокови гранати и сълзотворен газ срещу група от 600 маскирани протестиращи, които изскубваха пътни знаци и се бяха отдали на вандализъм, докато се опитваха да се доберат до „Коринтианс Арена” за откриването на турнира.

Все пак демонстрациите не са толкова мащабни, колкото бяха през 2013 година, когато милион бразилци протестираха по улиците за различни каузи – срещу корупцията, полицейското насилие и други. Много от стачкуващите в страната са убедени, че похарчените 11 милиона щатски долара за стадионите в 12-те градове-домакини можеха да бъдат оползотворени доста по-добре.