Чилийският национален отбор по футбол прие специален гост на лагера си в Бразилия. Лично президентът на южноамериканската държава Мишел Бачелет пристигна в Сантиаго, за да пожелае успех на футболистите преди старта на Мондиал 2014.

„Ла роха“ започва турнира в група В, където конкуренцията е повече от жестока в лицето на настоящия световен шампион Испания, подгласника му от 2010 година Холандия и Австралия.

Футболистите поздравиха Бачелет, а вратарят Кладуио Браво и звездата на Барселона Алексис Санчес й връчиха фланелка. „За нас е привилегия да Ви видим тук, това е чест и допълнителна мотивация за предизвикателството, което ни предстои. Не очакваме нищо друго, освен да стартираме турнира във възможно най-добра форма. Тренираме добре, подготвяме се и всичко тече нормално“, каза Браво.

„Предизвикателството пред вас е голямо, знам ще се намираме в трудна група, но вие разполагате с достатъчно талант. Сега е моментът да покажете на терена, че е без значение откъде идваме, щом имаме характер и воля. А вие разполагате с такива, показали сте го в отборите си“, отвърна Бачелет.