Португалия проведе своята последна тренировка преди утрешната контрола с Гърция. Спарингът ще бъде последен за „мореплавателите” преди отпътуването им за САЩ, където ще протече последният етап от подготовката им за Световното първенство в Бразилия.

Заниманието премина без големия лидер на отбора Кристиано Роналдо, който няма да играе в нито един от спарингите преди Мондиала. Звездата на Реал Мадрид получи повече по-голяма почивка заради участието си във финала в Шампионската лига и проблемите с контузии в края на сезона.

Днес с отбора отново тренира бранителят Пепе, но и той няма да участва в мача срещу „елините”. Бенто не иска да рискува неговото здраве, след като доскоро защитникът лекуваше болки в прасеца. Аут от мача е също и контузеният Раул Мейрелеш.

„Роналдо няма да е единственият, който ще почива. Още някои играчи ще получат почивка. Днес направихме промени, а утре ще преценим окончателно какво е състоянието им. Утре Роналдо ще бъде с нас, но няма да играе в мача”, заяви Бенто.

„Напрежението върху нас е огромно, но трябва да се справим с него. Нормално е – все пак разполагаме с най-добрия играч в света, макар че това не ни задължава да станем световни шампиони”, допълни наставникът.

След мача с Гърция отборът на Португалия лети за САЩ, където ще остане от 2 до 10 юни, за да довърши подготовката си за Мондиала. На американска земя иберийците ще изиграят още две проверки – срещу Мексико и Ирландия ,преди да се насочат към откриващия си мач от група G срещу Германия на 16 юни.