Националният отбор по футбол на Колумбия пристигна в Аржентина за следващия етап от своята подготовка за Мондиала в Бразилия.

На летището в Буенос Айрес футболистите на Хосе Пекерман бяха посрещнати от стотици свои фенове, които ще подкрепят тима в предстящите две приятелски срещи срещу Сенегал и Йордания.

В петък бе официалното сбогуване с колумбийските национали, което се състоя на „Естадио Кампин” в столицата Богота и бе придружено с музика на живо и много фойерверки.

Тъкмо в Буенос Айрес към тима трябва да се присъедини голямата звезда Радамел Фалкао, който заради своето здравословно състояние все още е под въпрос за мачовете от световните финали. Голаджията на Монако се контузи в началото на календарната година, което доведе до операция, като на този етап възстановяването му върви по план.

Финалното решение за неговата съдба ще бъде взето от треньорския щаб на 2 юни, когато Пекерман ще обяви своя окончателен състав за Мондиала. Колумбия започва участието си в група C с мач срещу Гърция, след което ще излезе последователно срещу Кот Д’Ивоар и Япония.