Крилото на Португалия Луиш Нани определи мачът срещу САЩ в Бразилия, като най-важния за тима му от Мондиал 2014. Португалците посрещат именно САЩ в първия си мач от турнира от група G, в която са още отборите на Германия и Гана.

„Знаем, че първият мач е най-важен. Той ти дава мотивация и увереност за класиране напред в състезанието. В последния голям турнир загубихме първия си мач, но след това се представихме много добре в следващите. Въпреки всичко обаче, аз продължавам да мисля, че първият мач е най-важният”, коментира Нани.

„Гледах отбора на САЩ на последното световно първенство. Гледах няколко техни мача и видях, че те са много силен тим. Имат бързи играчи с голямо желание за победата, могат да създават проблеми на противниците си. Мачът срещу тях ще бъде много труден, но всички знаем, че всеки един отбор, класирал се на световни финали е труден. Подготвени сме за това. Знаем, че трябва да дадем най-доброто от себе си и именно затова тренираме здраво всеки ден и сме фокусирани върху старта на първенството”, допълни още той.

В същото време звездата на португалците и носител на Златната топка Кристиано Роналдо продължава да тренира отделно от своите съотборници заради здравословни проблеми.