Южна Корея има една цел на Световното първенство в Бразилия. Да премине групата и да участва минимум в осминафиналите. Ако това стане факт, корейците ще запишат трето участие във фазата на елиминациите в последните четири Световни първенства. Със сигурност групата е тежка, но Белгия и Русия не са нито Германия, нито Италия, нито Бразилия, нито Аржентина.

Корейският отбор е базиран на енергията и колективната работа.

Играта на отбора е много зависима от няколко основни футболисти и най-вече от Хюнг-Мин Сон. Той има способността да създава голови положения и да бележи попадения.

Националният отбор на Южна Корея е много зависим от добрата организация на терена и дисциплината в отбора.

В Южна Корея със сигурност още си спомнят Световното първенство през 2002 година, на което бяха съдомакини заедно с Япония и стигнаха до полуфиналната фаза. Това е рекордното постижение за азитците.

Сега задачата обаче изглежда много по-трудна.

Четири звезди от Бундеслигата попаднаха в състава на южнокорейския селекционер Хонг Мюнг-Бо за Мондиал 2014. От играещите в Германия единствено съотборникът на Тодор Неделев в Майнц 05 – Парк Джоо-Хо отпадна от сметките на наставника. Парк не успя да се възстанови навреме, след като през миналия месец се подложи на операция. Това е тежък удар за азиатската страна, тъй като левият краен бранител бе един от най-постоянните играчи на Майнц и записа 27 мача през сезона. Все пак отборът ще може да разчита на другите си лидери – Хюнг-Мин Сон (Байер Леверкузен), Жи Донг-Вон (Аугсбург), Коо Жа-Чеол (Майнц) и Хонг Джеонг-Хо

(Аугсбург). Така извън играещите в Южна Корея, Бундеслигата е с най-голямо представителство в националния тим на страната.

Селекционерът - Хонг Мюнг-Бо

Хонг Мюнг-Бо е начело на Южна Корея от юли 2013 година. Той наследи на поста Чой Канг-хее.

45-годишният специалист има бедна визитка все още, но постигна успех с младежкия национален отбор на Южна Корея, като изведе отбора до последните осем, а освен това под негово ръководството олимпийският отбор завоюва бронзовите медали на игрите в Лондон през 2012 година.

Той прави впечатление с харизмата си, с приятелското си отношение към играчите, но също така може да бъде и много суров.

Хонг Мюнг-Бо остава на Южна Корея със сигурност поне до 2015 година, когато ще води отбора на Азиатската купа.

Ключовата фигура - Хюнг-Мин Сон

Хюнг-Мин Сон е голямата звезда в състава на Южна Корея. Футболистът на Байер Леверкузен е единственият играч от състава на корейците, който игра в Шампионска лига през изминалия сезон. Той притежава голяма вариативност в играта си, а също така и отлични качества.

Съставът на Корея:

Вратари: Джунг Сунг-Рионг (Сувон Блууингс), Ким Сеунг-Гю (Улсан), Лий Бум-Йонг (Булсан Ай Парк)

Защитници: Ким Джин-Су (Албирех Ниигата), Ким Йонг-Гвон (Гуангжу Евъргранд), Йоон Сук-Йонг (Куинс Парк Рейнджърс), Хуанг Сеок-Хо (Хирошима Санфрече), Хонг Джеонг-Хо (Аугсбург), Куак Тае-Хви (Ал Хилал), Лий Йонг (Улсан), Ким Чанг-Су (Кашива Рейсол)

Халфове: Ки Сунг-Йонг (Съндърланд), Ха Дае-Сунг (Пекин Гуоан), Хан Коок-Йонг (Кашива Рейсол), Парк Йонг-Воо (Гуангжу R&F), Ким Бо-Кюнг (Кардиф Сити), Лий Чунг-Йонг (Болтън), Жи Донг-Вон (Аугсбург), Хеунг-Мин Сон (Байер Леверкузен)

Нападатели: Коо Жа-Чеол (Майнц 05), Лий Кун-Хо (Санджу Сангму), Парк Чу-Йонг (Уотфорт), Ким Шин-Воок (Улсан)