Аржентина и Лионел Меси са готови да избухнат на Световното първенство в Бразилия. Дали наистина ще бъде избухване или кьорфишек? Ще изчакаме да видим как ще се развият мачовете на Аржентина. „Гаучосите” са в мечтана група. Ще имат достатъчно време да се напаснат и да навлезат в точния ритъм, за да бъдат готови за осминафиналите. Няма как да е по друг начин, като се има предвид, че компания на Аржентина в група “G” правят непретенциозните отбори на Босна и Херцеговина, Нигерия и Иран. Аржентинците трябва да сътворят голяма глупост, за да не преминат груповата фаза и то като първи. Лионел Меси и компания са амбицирани да спечелят световната титла и не случайно са поставяни като втори фаворит след домакина Бразилия. Ако „гаучосите” успеят да вдигнат световното отличие на бразилска земя, това ще бъде още по-сладко.

Аржентина разполага с много мощ в предни позиции, стабилност в халфовата линия и небалансирана защита. Това може да създаде главоболия на аржентинците срещу някои от европейските представители. Все пак Есекиел Гарай, Пабло Сабалета и Мартин Демикелис дават увереност, че аржентинците нямат да имат големи затруднения в отбрана.

В атака Алехандро Сабея ще се чуди с кого да започне в титулярния състав. Той разполага с Лионел Меси, Гонсало Игуаин, Анхел ди Мария, Есекиел Лавеци и Серхио Агуеро. Доста трудно в страната се прие, че Карлос Тевес не попадна в състава, но това бе окончателното решение на Сабея.

Лионел Меси се представи под нивото си през последния сезон с екипа на Барселона. Не бяха едно и две мненията, че той се пази за Световното първенство в Бразилия, където ще иска да демонстрира най-добрите си способности и да грабне световната титла. Сега всички очаквания са такива. Часът на Меси настъпи. Само по този начин ще може да затвори устата на критиците, защото иначе отново ще избухне вулкан от критики по негов адрес. Гениялният футболист е способен сам да донесе успеха на Аржентина и сега е моментът да го демонстрира.

Под ръководството на Диего Марадона на предишното Световно първенство аржентинците не изглеждаха никак убедително. Алехандро Сабея успя да организира тяхната игра и да сложи рамки.

Аржентина е устремен да спечели първа световна титла от 28 години насам.

Всички очакват от Аржентина много силно представяне. Полуфиналът изглежда като задължителна цел пред „гаучосите”. Ако Меси демонстрира своята магия, Аржентина има всички шансове за успех.

Селекционерът - Алехандро Сабея

Алехандро Сабея е начело на Аржентина от август 2011 година. Той наследи на поста Серхио Батиста.

59-годишният Сабея 20 години е асистент на Даниел Пасарела. През 2009 година изведе Естудиантес до триумф в Копа Либертадорес.

Сабея успя да промени доста неща в отбора след назначването си. Даде по-голяма свобода на Меси, подчини играта на другите около тази на звездата на Барселона. Той успя да върне усмивката на лицето на Меси, когато Лео играе с националната фланелка. Проблемите между Меси и Марадона бяха много и всеизвестни. Сега Лионел играе за Аржентина, раздава се до последно, носи отбора на гърба си, феновете го заобичаха още повече, а затова основна заслуга има Алехандро Сабея.

Специалистът също така успя да допринесе за стабилизирането на защитата, което прави отборът на Аржентина доста по-силен.

Съдбата на Сабея след Световното първенство в Бразилия остава неясна. Има много спекуалции, че ще бъде заменен от бившия треньор на Барселона Херардо Мартино и дори от Диего Симеоне.

Ключовата фигура - Лионел Меси

Лионел Меси ще се стреми бързо да забрави сезона с Барселона. Той вече е устремен към световната титла на Мондиала в Бразилия. Както самият Лео заяви, за Световното първенство ще смени чипа си, за да остави случилото се през изминалия сезон зад гърба му.

Лионел Меси е изправен пред огромното предизвикателство – да изведе Аржентина до световната титла на Мондиала в Бразилия.

Титла на световното, ще постави Лео Меси като номер 1 в историята на футбола. Лео може всичко с топка в крака, отличията му са безброй, но остава най-важното такова.

Страстта, любовта, радостта на Лионел Меси, предстои да се видят в огромния им блясък. Той има невероятни умения, тактически е невероятен и прави всичко с лекота.

За феновете на Меси остава да затаят дъх и да очакват най-доброто от своя идол, през лятото, когато Лео ще има възможност да се нареди сред футболните Богове, навярно дори на първо място.

Товарът върху плещите на Меси е наистина сериозен, но асът на Барселона вече неведнъж е доказвал, че знае как да се справи с напрежението.

Съставът на Аржентина:

Вратари: Серхио Ромеро, Мариано Андухар, Агустин Орион;

Защитници: Пабло Сабалета, Есекиел Гарай, Федерико Фернандес, Марко Рохо, Уго Кампаняро, Хосе Басанта, Мартин Демикелис;

Халфове: Фернандо Гаго, Хавиер Масчерано, Анхел ди Мария, Лукас Билия, Макси Родригес, Аугусто Фернандес, Рики Алварес, Енцо Перес;

Нападатели: Лионел Меси, Гонсало Игуаин, Серхио Агуеро, Есекиел Лавеци, Родриго Паласиос.