Баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс се появи пред публика за първи път след като обяви решението си да се върне в Кливланд Кавалиърс. Това се случи в навечерието на финала на Световното първенство в Рио де Жанейро. Баскетболистът участва в рекламна проява на един от спонсорите си.

Попитан как се чувства след като напусна Маяви, ЛеБрон отговори: „Определено съм развълнуван. Ще съм близо до дома, семейството и приятелите ми, а и ще се събера с един от любимите ми съотборници.“

ЛеБрон Джеймс не коментира детайлите по сделката, но според ESPN става дума за 42.1 милиона долара за две години.

Колкото до финала на Световното по футбол, Джеймс сподели, че той и семейството му са големи футболни фенове и, че няма търпение да наблюдава двубоя между Германия и Аржентина. Баскетболистът не пожела да даде прогноза, но се изказа ласкаво за звездата на Аржентина Лионел Меси.

„Мисля, че Германия има по-добър отбор като цяло, но Аржентина има един от най-добрите играчи в света, ако не и най-добрия – Меси. Така, че ще видим какво ще се случи и се надявам да е истинско шоу“, коментира Джеймс.

Попитан, дали ще се върне в Рио за Олимпиадата през 2016-а година, ЛеБрон Джеймс заяви: „Ами би бибо чудесно да бъда част от подобен форум и да играя за страната си. Ще видим. Има още много време, но независимо, дали аз ще съм в отбора или не, ние ще пристигнем с най-добрите си състезатели, за да опитаме да спечелим златните медали.“