Националният отбор на Южна Корея днес отпътува за Маями, Флорида, където ще изиграе контролна среща срещу друг участник на Световното първенство – Гана.

23-членният състав на треньора Хонг Мюнг-бо направи кратка пресконференция на летището в Инчхън, преди да отлети за финалния си подготвителен лагер в САЩ.

„Ще се опитаме да развием нашите силни страни, както и да елиминираме слабостите си чрез тренировки и контроли”, коментира селекционерът. „Ще дадем най-доброто в името на това да донесем радост на нашите сънародници по време на финалите. Нуждаем се от тяхната подкрепа”, допълни още той.

На 28 май корейците играха контрола срещу Тунис, но сюпризираха неприятно привържениците си, като отстъпиха с 0:1 като домакин. Един от лидерите в състава – играещият в Съндърланд Ки Сунг-Йонг бе категоричен, че загубата не е повлияла върху мотивацията.

„Всеки един от нас е добре подготвен. Очакванията на хората са много високи, а всички ние искаме да постигнем възможно най-добри резултати.”

Проверката срещу Гана е насрочена за 9 юни в Маями, като ще е последна преди старта на Мондиала. За Южна Корея той започва на 18 юни с мач срещу Русия и продължава с двубои срещу другите два тима от група H – Алжир (23 юни) и Белгия (27 юни).