Иранският национален отбор по футбол от вчера вече е в Бразилия, където ще проведе финалния етап от своята подготовка за турнира.

Предвождани от своя селекционер Карлош Кейрош, футболистите на Иран кацнаха в Сао Пауло, където се намира и тяхната база. Португалският специалист предпочете да доведе по-рано своите избраници в Бразилия, за да може отборът по-лесно да се аклиматизира към условията в страната и преди всичко да преодолее часовата разлика.

„Дойдохме от другия край на света, така че се чувстваме малко различно. Пристигнахме по-рано, за да започнем подготовката си и да решим проблема с часовите пояси“, каза бившият наставник на Реал Мадрид.

В четвъртото си участие на световни финали Иран попадна в група F, където са още отборите на Аржентина, Босна и Херцеговина и Нигерия.

„Ние си заслужихме да бъдем тук и да се състезаваме с най-добрите отбори света. Така че искаме да се насладим на турнира и да дадем най-доброто. Смятам, че ще създадем главоболия на противниците ни по време на мачовете срещу тях“, допълни Кейрош.