Интересна тренировка проведе вчера селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари. Той изведе своите 23-ма футболист на четвъртото им занимание в националния тренировъчен център в Рио де Жанейро, което се проведе върху специално подготвено игрище за плажен волейбол.

Идеята на специалиста бе да тества издръжливостта на играчите си, които освен че се позабавлявах с джитбол, преминаха и през доста бегови упражнения.

След края на заниманието имеше и кратък брифинг за медиите, на който участваха полузащитника Ернанес и левият бек Марсело.

„Италия, Аржентина, Германия и Испания са някои от фаворитите. За нас обаче е истинско предимство да играем на домашна сцена. Това ни прави най-големият фаворит”, убеден бе плеймейкърът на Интер.

Неговият съотборник насочи изказванията по повод нестихващите протести в страната. „Всеки има свое мнение. Ако някой чувства, че трябва да протестира в името на дадена кауза, трябва да го стори.  За нас като футболисти целта е да играем футбол и да донесем радост за бразилския народ. Не можем да сторим нещо повече. Не сме дошли да говорим за това или онова. Дошли сме тук да играем, да си свършим работата и да спечелим – това е мисията пред отбора. Това е начинът да окажем огромна помощ, както го сторихме и с Купата на Конфедерациите”, завърши Марсело.