Големите съперници на терена Аржентина и Бразилия "заровиха томахавките" преди началото на Световното първенство. Известната статуя на Исус Христос до Рио де Жанейро беше "облечена" в цветовете на аржентинския национален отбор в знак на добра воля. 

Митичният обелиск в центъра на Буенос Айрес пък беше осветен в златисто и жълто - цветовете на "селесао" - като ответен жест. Така двете съседни страни с големи амбиции на Мондиала се включиха в инициативата на ФИФА за феърплей преди Световното. 

"Тези приятелски жестове, които двете страни правим една на друга, само могат да покажат, че съперничеството на терена няма нищо общо с феърплея и не трябва да му пречи. Не смятаме да спрем само с тази инициатива."

"Искаме да задълбочим контактите си около Световното и да покажем дух на братство. Пожелавам на всички едно прекрасно и много успешно Световно първенство и нека всички открием духа на феърплея", сподели посланикът на Бразилия в Аржентина Евертон Виейра при осветяването на обелиска в Буенос Айрес.