Ако си мислите, че английските футболисти са седнали у дома да мислят върху провала на Мондиал 2014, жестоко се лъжете. Всъщност обаче, докато повечето му колеги вероятно вече са по плажовете, Даниел Стъридж се зае с каузата да защитава името на футбола в САЩ.

Американците показаха за пореден път, че са напълно луднали по играта, на която те викат "сокър", като поканиха Стъридж за гост по време на наградите на BET (Black Entertainment Television).

В компанията на актьора Борис Коджо и състезателя по американски футбол ДеШон Джаксън, Стъридж бе един от връчващите наградата за Най-добър R&B/Поп изпълнител. Призът отиде при Фарел.

Докато обявяваха номинациите и победителя обаче, Стъридж и Джаксън участваха и в импровизиран спор за това, кой е "истинският" футбол. Коджо пък изрази възхищението си от течащия в момента Мондиал.

"За мен е чест да ви представя моя добър приятел и международна футболна звезда, от Ливърпул, Даниел Стъридж," заяви Коджо, застанал между двамата спортисти.

"Толкова съм щастлив, че гледаме футбол по телевизията. Световното е невероятно. И двата ми отбора - САЩ и Германия - са на осминафинал. Обичам Световното," добави актьорът.

ДеШон Джаксън пък започна спора именно от там: "Имаше предвид сокър, нали?! Защото в истинския футбол в момента сме във ваканция."

Стъридж продължи "спора", макар и двамата атлети да не успяха да скрият, че играят сценка, за пред публиката.

Все пак, и това бе още едно потвърждение, каква огромна популярност трупа вече европейският футбол в Северна Америка.