Мениджърът на Челси - Жозе Моуриньо, говори за Давид Луис и  за отпадането на Бразилия на полуфиналите на Мондиал 2014. "Селесао" загуби с катастрофалното 1:7 от Германия и ще играе в  мача за третото място на световното първенство. До края на  миналия сезон Луис играеше в Челси под ръководството на  Моуриньо.

"Не смятам, че е честно само Давид Луис да бъде обвиняван.  Един футболист не може да се отделя от отбора. Тимът игра  изключително лошо Давид направи ли грешки? Да, направи. Но и  Данте сгреши, Марсело също и Фернандиньо. Имаше и големи отборни пропуски. Всички футболисти и треньори и абсолютно всеки, който не участва на това световно първенство, изключително съжалява  за бразилския отбор. Дори след 50 години децата отново ще знаят, че Бразилия загуби с 1:7 от Германия на полуфиналите на  домашния си световен шампионат", коментира Жозе Моуриньо.  

Специалистът е очаквал бразилците да покажат отборен дух,  въпреки отсъствието на контузения нападател Неймар, както и на  наказания капитан Тиаго Силва. "Бразилия се изправи срещу по-силен отбор, който показа  фантастична стабилност и увереност. Всичко се разви по вкуса на  Бундестима", каза още мениджърът на Челси. От новия сезон Давид Луис ще играе за френския шампион Пари Сен Жермен./БТА