Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо публично се усъмни в умението на португалския национален отбор да използва своята суперзвезда Кристиано Роналдо.

Специалния упрекна „мореплавателите“ за избора им последната тяхна тренировка да бъде открита за медии, което позволи на целия свят да види как голмайсторът на Реал Мадрид напуска заниманието с лед върху коляното си.

Самият Моуриньо рядко позволява присъствието на камери и фотоапарати, а още по-малко на фенове по време на своите занимания.

„Наистина не разбирам защо Португалия трябваше да тренира пред 10 хиляди души“, написа Специалния в своя блог за Мондиала. „Наблюдавах заниманието на живо в офиса си, а това е нещо, което не разбирам. Затова сега целият свят знае, че Роналдо изпитва болки.“

„Сега Кристиано казва, че няма проблеми. Някакъв доктор отрича пред пресата да е правил изявления. Лекарят, в чийто думи трябва да се слушаме, е докторът на Португалия, който казва, че Роналдо е в страхотно състояние. Нормално е хората все още да коментират пакетът с лед, с който той налагаше коляното си. В крайна сметка обаче аз вярвам на доктора в тима.“

„Роналдо игра 90 минути срещу Германия, така че не виждам проблем. Вярвам, че Кристиано е готов“, завърши Моу.