Швейцария си избра нов оракул за бразилския футболен Мондиал- морско свинче ще предсказва резултатите на националния отбор, по подобие на известния октопод Паул, който се прояви блестящо на миналото световно първенство по футбол, съобщава Франс прес. Симпатичното животинче е с черна козина и бяла муцунка и отговаря на името Мадам Шива.

Публиката ше може да залага за или против нейните прогнози, изтъква неправителствената благотворителна ортганизация Swissaid, която представи на публиката малкия гризач.

Ако се вярва на видеоклипче, разпространено в сайта на организацията, първата прогноза на Мадам Шива е безапелационна -победа на швейцарците на отбора на Еквадор тази неделя. На видеото се вижда как морското свинче подушва терена, след което се отправя към вратата на еквадорския отбор, но бързо променя решението си и се настанява в швейцарската половина, като я маркира с изпражнение.

Мадам Шива ще трябва да предскажи и останалите мачове на тима срещу отборите на Франция на 20 юни и срещу Хондурас на 25 юни. /БТА