Всичките 32-ма национални селекционери, които ще водят отборите си на Световното първенство по футбол определиха съставите от 23-ма играчи, които ще вземат участие на шампионата. Със средна възраст от 25.44 години, отборът на Гана за второ поредно първенство е най-младият състав на Мондиала. Най-младият национал на Гана е 21-годишният Рашид Сумайла, а най-възрастният е футболистът на Челси Майкъл Есиен, който е на 31 години.

Най-възрастният състав е този на Аржентина. Средната възраст на играчите в отбора е 28.92. Най-млад е Маркос Рохо от Спортинг Лисабон, който е на 24 години, а най-възрастен е 33-годишният Уго Кампаняро.

Камерунецът Фабрис Олинга от белгийския Зулте-Варегем е най-млад сред всичките 736 футболисти на Световното със своите 18 години. Олинга е роден през май 1996-а година и е само няколко месеца по-малък от англичанина Люк Шоу.

Най-възрастен сред участници на Мондиала пък е 42-годишният колумбийски вратар Фарид Мондрагон, който ще навърши 43 дни след втория мач на отбора си на шампионата.