Германия е фаворит в своята група „G”, но не само това. Бундестимът е определян за един от фаворитите на Световното първенство. Германия е един от отборите, които посяга с двете си ръце към световното отличие. Националният селекционер Йоаким Льов разполага с много силен и млад състав, който е готов да воюва. Едни от най-големите футболни таланти се открояват в състава на Льов, а това дава големи надежди за силно представяне по бразилските терени. Ясно е, че Германия се впечатли от стила на игра на Барселона и ще играе по същия начин. Реално Льов разполага само с един типичен централен нападател в лицето на Мирослав Клозе, а той не е гласен за титуляр. Бундестима ще играе с фалшива деветка, а за този пост националният селекционер има много богат избор. Като фалшива деветка могат да играят Томас Мюлер, Марио Гьотце, Месут Йозил, Марко Ройс, Тони Кроос и Лукас Подолски.

В отбора на Германия има огромно количество класа, а проблемът на Льов ще бъде на кого да гласува доверие в титулярния си състав.

Много е важно какво ще бъде състоянието на играчите от Байерн Мюнхен, които имаха много тежък сезон. Ако Льов успее да ги възстанови и те да са свежи, това ще бъде голям плюс за отбора.

Добрата новина за Йоаким Льов е завръщането на Сами Кедира. Той е отпочинал, а важното за него ще бъде да навлезе в супер форма за началото на Мондиала.

Бастиан Швайнщайгер пропусна по-голямата част от сезона заради контузии, но сега изглежда напълно готов да заработи като машина в центъра на халфовата линия.

Пред Германия в момента стои може би само една дилема – койт поток да избере. Да спечели групата и да отиде в потока на Бразилия или да завърши на второ място и да се сблъска рано с Аржентина, а след това да чака Испания.

Селекционерът - Йоаким Льов

Йоаким Льов застана начело на Германия през юли 2006 година. 54-годишният специалист наследи Юрген Клинсман след Световното първенство в Германия. Льов бе две години асистент на Клинсман.

Йоаким Льов успя много добре да вкара стила на игра на Барселона в германския национален отбор. Германия започна да играе „тики-така”. Той нагоди по перфектен начин играчите към разбиранията си за футбола. В момента той разполага с много опции за всяка една позиция. Футболистите му бързо умеят да сменят позициите си и по този начин да създават хаос в противниковия отбор.

Йоаким Льов има убеждението, че Германия не може да играе грозен футбол, но да печели. Той е перфекционист и Бундестима задължително трябва да играе красиво и атрактивно, за да стигне до успехите си.

Йоаким Льов има договор до 2016 година, но ще бъде със сигурност уволнен при провал на Германия на Мондиала в Бразилия.

Ключовата фигура - Томас Мюлер

Томас Мюлер се очертава като основния играч в състава на Йоаким Льов. Мюлер ще трябва да бъде на върха на атаката в ролята на фалшива деветка. Плюс за него е, че може да играе на всяка една позиция в атака.

Мюлер влезе в последния момент в състава на Германия за Световното първенство в ЮАР, като замени контузения Михаел Балак. И Томас Мюлер впечатли. Отбеляза гол още в първия мач от груповата фаза. След това той вкара на два пъти срещу Англия в осминафиналната фаза, а също така отбеляза първото попадение в четвъртфинала срещу Аржентина. Томас Мюлер пропусна полуфинала заради наказание, но отбеляза отново в мача срещу Уругвай за третото място.

Томас Мюлер спечели Златната обувка за голмайстор на турнира и отличието за най-добрия млад футболист на Световното първенство.

Той има отлични способности да сменя бързо позицията си. Умее много добре да комбинира с полузащитниците. Неговият стил за игра е директен и впечатляващ.

Съставът на Германия:

Вратари: Мануел Нойер (Байерн Мюнхен), Роман Вайденфелер (Борусия Дортмунд), Рон-Роберт Цийлер (Хановер)

Защитници: Джером Боатенг (Байерн Мюнхен), Ерик Дурм (Борусия Дортмунд), Кевин Гроскройц (Борусия Дортмунд), Бенедикт Хьоведес (Шалке), Матс Хумелс (Борусия Дортмунд), Филип Лам (Байерн Мюнхен), Пер Мертезакер (Арсенал, Англия)

Халфове: Юлиан Дракслер (Шалке), Матиас Гинтер (Фрайбург), Марио Гьотце (Байерн Мюнхен), Кристоф Крамер (Борусия Мьонхенгладбах), Сами Кедира (Реал Мадрид, Испания), Тони Кроос (Байерн Мюнхен), Томас Мюлер (Байерн Мюнхен), Месут Йозил (Арсенал, Англия), Лукас Подолски (Арсенал, Англия), Марко Ройс (Борусия Дортмунд), Андре Шюрле (Челси, Англия), Бастиан Швайнщайгер (Байерн Мюнхен),

Нападатели: Мирослав Клозе (Лацио, Италия).