“Гордея се, че съм част от този отбор. Всички за феноменални, какъв мач изиграха само. Това е лудост. На финала сме. Нека се насладим на момента. Направихме още една малка крачка към голямата цел”, коментира Лионел Меси след класирането на Аржентина на финала на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Хавиер Масчерано сподели: „Много години чакахме класиране на финал, но си струваше. Отборът ни постигна това, което заслужава.”

“За нас това класиране на финала означава много. Мнозина не вярваха, че можем да стигнем толкова далеч, но това се случи. Ние винаги сме били наясно със силите си. Щастлив съм, че успяхме. Горд съм, че съм част от този отбор. Това за мен значи повече от класирането на финала. Благодаря на всички, които ни подкрепяха”, Серхио Агуеро.

Гонсало Игауин бе категоричен: „Не се страхуваме от Германия, но се отнасяме към съперника с уважение. Мисля, че и германците са обезпокоени, че Аржентина е на финал. Предстои ни последния решаващ мач. Нищо друго няма значение. Всеки ще се бори до края и ще бъде готов да умре на терена.”

“Постигнахме впечатляващ резултат. След много години отново сме на финал. Сега можем малко да се порадваме на победата над Холандия, защото го заслужихме. Разбира се, на финала отново ще трябва да се раздадем максимално. В това не трябва да има никакво съмнение”, пък каза Макси Родригес.

Вратарят Серхио Ромеро сподели: „След мача казах на Ван Гаал, че много го уважавам за помощта, която ми оказа в най-тежкия момент в моята кариера. Пристигнах в Холандия, когато бях на 20 години. Чужд език, различни традиции, съвсем нов начин на живот. Ван Гаал ми се довери в АЗ Алкмаар. Искам да благодаря и на Себея за доверието. И на всичките ми съотборници, благодарение на които все още не съм допуснал гол във фазата на елиминациите.” /БТА