Медиите в Босна и Херцеговина са изпълнени с гневни слова по адрес на новозеландския съдия Питър О'Лиъри, който е нарочен за главен виновник за отпадането на тима от световното първенство. Дебютантите от Босна загубиха първия мач от Аржентина с 1:2, а снощи паднаха и от Нигерия с 0:1 и загубиха шансове да преодолеят груповата фаза на Мондиала. 

Реферът от Нова Зеландия Питър О'Лиъри, дебютант на световни първенства, ръководи двубоя срещу Нигерия и си навлече гнева на босненците с някои спорни отсъждания. 

“Кражба в Куяба - Босна каза сбогом след срамно съдийство”, пише всекидневникът от Сараево "Дневни Аваз". 

"Редовен гол на Босна бе отменен, след това такъв бе подарен на Нигерия", пише изданието "Независне Новине" от Баня Лука. 

Гол на Един Джеко в 20-а минута бе отменен заради спорна засада, а малко по-късно Одемвинге вкара победния гол за Нигерия, а играчите на Босна имаха претенции за нарушение в атака при паса на Еменике към Одемвинге. 

"Босна беше по-добрият отбор през целия мач, но се прибира вкъщи, най-вече заради аматьорското съдийство", пише още "Дневни Аваз". 

"Надяваме се, че ФИФА най-после ще разбере ужасът, който създава, позволявайки на хора като Питър О'Лиъри да свирят мачове на световно първенство", коментира новинарският портал Klix.ba.