Матс Хумелс отново тренира със своите съотборници от германския национален отбор, след като претърпя лечение на контузия в коляното. Защитникът беше заменен от Пер Мертезакер на почивката на полуфиналния мач от Мондиал 2014 между Германия и Бразилия, завърши 7:1.

25-годишният футболист на Борусия Дортмунд ще играе във финалния мач на световното първенство срещу Аржентина в неделя, сочат прогнозите на лекарския щаб на Бундестима.

Помощник-треньорът на германския отбор Ханси Флик заяви пред репортерите, че всичките 23-а футболисти са участвали в днешното занимание.

"Трябва да опитаме да решим мача с умна тактика, отдаденост и воля за победа. Много хора казват, че ние сме фаворити за титлата, но това е двубой със специални характеристики. Фокусирани сме изцяло върху този мач. Ако играем като срещу Бразилия, тогава всичко е възможно", коментира Флик.

Мирослав Клозе, който стана голмайстор номер 1 на световните първенства, и участва на финала на Мондиал 2002 каза: "Знам колко ужасно е да загубиш на финал, но съм уверен, че можем да спечелим." 36-годишният нападател на Лацио има 16 гола на финали на световни шампионати./БТА