Полузащитникът на Аржентина Хавиер Масчерано реши да успокои обстановката около звездата на тима Лионел Меси. Бившият играч на Ливърпул заяви, че не вижда признаци неговият съотборник в Барселона да е паднал духом заради критиките, с които го засипаха в Испания заради края на сезона.

Пресата в страната от месеци упреква аржентинския голаджия, че не се влага достатъчно в мачовете на Барселона, тъй като мисли само за Световното първенство. Масчерано не смята, че неговият колега и добър приятел се оставя тези писания да му повлияят.

„Лео изобщо не ми изглежда паднал духом. Аз съм късметлия да прекарвам всеки ден до него и смятам, че на индивидуално ниво той е в страхотна форма”, каза Масчерано.

„Понякога нещата се нареждат, а друг път – не. Футболът е отборен спорт и не мисля, че Барселона му даде това, от което той имаше нужда, през изминалия сезон. Това не беше най-добрата ни кампания. Като цяло отборът не игра както в предишни години.”

„Лео е най-добрият в света, но си остава просто един играч. Той се нуждае отборът да е зад него. Това му помага да блесне. Трябва да сме реалисти – на 15 юни нямаме право на грешка”, каза дефанзивният халф по повод откриващия мач срещу Босна и Херцеговина.