Аржентинската легенда Диего Марадона се скъса да критикува националния отбор на Бразилия, който често е определян като най-големия опонент в историята за националния отбор на неговата родина. 

Според Дон Диего, "селесао" има проблеми във всяка една линия и мнозина от специалистите трябва да се замислят, като поставят домакините на Мондиала като основни фаворити за титлата. 

"С изключение на няколко брилянтни момента от Неймар, Бразилия изглежда много бледо. Не ми приличат на бъдещ шампион. Всички говореха как защитата им е най-добрата на Световното. И такова мнение изглеждаше оправдано."

"Все пак имат в състава си Тиаго Силва, Давид Луис, Дани Алвес и Марсело в защита, Луис Густаво и Паулиньо пред тях и това би трябвало да е предпоставка да не допускат много главоболия пред Жулио Сезар. Но в три от четири техни мача на Световното, виждаме, че това не е така."

"В халфовата линия нямат креативност. Обикновено чрез нея те пречупват съперника и го побеждават. Освен Оскар, друг силен халф не виждам. Паулиньо е пълен провал, Фернандиньо се справя сносно. Но не е това, което очакваме да видим."

"И нормално при такава халфова линия, нападателите да имат затруднения. Неймар ще се губи все повече и повече,когато не е подкрепян от хората зад него. Видяхте как "му изпиха кръвта" в мача с Чили", сподели Марадона в традиционната си колонка във вестник "Таймс ъф Индия".