Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона разкритикува остро решението на ФИФА да наложи сурова санкция на уругвайския нападател Луис Суарес. 

"Какво си мислите вие?" - обърна се към световната футболна централа Марадона - "Защо не го пратите директно в (затвора) Гуантанамо". 

Суарес получи рекордна санкция от ФИФА вчера, след като ухапа по рамото Джорджо Киелини при победата с 1:0 над Италия на Мондиал 2014. Дисциплинарната комисия на централата го наказа да не участва в следващите 9 мача на националния отбор на Уругвай, като дори го лиши от правото да присъства на стадиона, на който се играят срещите. 

Акредитацията му за световното първенство в Бразилия също беше отнета и той беше принуден да се завърне в родината си. Освен това, Суарес получи забрана да играе футбол в следващите четири месеца, а ще трябва да заплати и глоба от 100 хиляди швейцарски франка. 

"Защо е всичко това? Той да не е убил някого?", попита Марадона. "Наказанието е нечестно, мафиотска работа", каза още аржентинецът.