Луис Суарес се възстановява от контузия в коляното на левия крак, потвърди треньорът на уругвайския национален отбор Оскар Табарес. Суарес съвсем скоро ще бъде готов да играе отново, но Табарес не иска да рискува на всяка цена с включването на нападателя на Ливърпул за мача срещу Коста Рика на 14 юни от група "D" на световното първенство.

"Той се възстановява много добре и неговите настроение и дух не може да бъдат по-добри. Не съм напълно сигурен дали ще може да разчитаме на него още в първия ни мач в Бразилия. Ако зависеше само от мен, Суарес щеше да играе срещу Коста Рика", заяви Табарес. Луис Суарес увери своите фенове в социалната мрежа Туитър, че е здрав и ще играе на Мондиал 2014.

"Искам да ви кажа, че коляното ми е добре и се чувствам добре. Всичко зависи от ежедневната работа. На прав път съм. Искам да ви благодаря за подкрепата. Сега съм изцяло съсредоточен към изявите на отбора на световното първенство", заяви Суарес.

Останалите съперници на Уругвай в груповата фаза на световното първенство са Англия и Италия. Последната тренировка на отбора беше наблюдавана от над четири хиляди души.