Селекционерът на Германия Йоаким Льов похвали играчите си, като заяви, че Бундестимът е триумфирал на Мондиал 2014 съвсем заслужено. Според специалиста, няма тим, който да е заслужавал повече успеха от германците.

"Започнахме този проект преди десет години с (бившия  национален селекционер) Юрген Клинсман. Направихме всичко, което можахме, за да стигнем дотук. Не смятам, че някой го  заслужаваше повече от нас. На няколко пъти бяхме много близо, но така и не успявахме да направим последната крачка. Имали сме  разочарования в миналото, но днес този отбор заслужено е  победител. Преди този мач вярвахме и нещата най-накрая се  получиха. Това е специален момент не само заради тези дни, но и  заради отминалите 10 години", коментира Льов след знаменитата победа над Аржентина.

"Успяхме да изградим един отбор, който подобряваше  представянето си и постоянно прогресираше. Като цяло смятам, че  успехът ни е закономерен, защото като цяло се представихме  най-добре в седемте изиграни мача. Към края на редовното време и в продълженията аржентинците  ставаха все по-уморени. Това даде възможност на Мюлер и Шюрле да правят по-лесно пробиви дълбоко в тяхната половина. Така стана  и попадението. През цялото време владеехме повече топка, а в  допълнителното време имахме и повече енергия. Радвам се, че  вкарахме този гол, защото не искахме да стигаме до дузпи.  Желанието ни беше да решим мача преди това. Гьотце е момче-чудо. Той има изключителни качества. Преди да влезе на терена (б.а. като резерва в 88-ата минута) му казах:  "Излез и покажи на света, че си по-добър от Меси. Можеш да решиш този мач". Казах му това, защото имах добро чувство. Знаех, че  Гьотце може да вкара от всякакво положение. Той реализира  страхотен гол", каза още той. /БТА