Селекционерът на Германия Йоаким Льов реши да даде почивка на двама от основните си играчи в контролата с Камерун утре. Това са вратарят Мануел Нойер и капитанът Филип Лам. 

Те не са напълно възстановени от контузиите, които ги измъчваха напоследък. Нойер има проблеми с рамото, докато Лам все още е измъчван от болежките в глезена. 

И двамата са с болежки още от финала за Купата на Германия на техния Байерн срещу Борусия Дортмунд. От тогава не могат да се включат пълноценно в лагера на Бундестима и ще продължат да почиват. 

"Не искам да поемам излишни рискове със здравето на Филип и Мануел. Затова няма да ги пусна в контролата с Камерун, има кого да видя в нея. Имам и връщащи се от травми играчи", сподели Льов. 

Добрите новини за него са, че вече напълно възстановени са Марсел Шмелцер и Бастиян Швайнщайгер. Те почти сигурно ще участват в проверката в Мьонхенгладбах. 

"Тази контрола ще е много важна за мен. Искам да покажа някои неща в тактически план, а и да поработя индивидуално с някои от момчетата", сподели още селекционерът на Германия.