Холивудската звезда Леонардо ди Каприо, който е в Бразилия  по случай Мондиал 2014, е ходил на плаж и на пазар в Бузиос -  курортен център близо до Рио де Жанейро, станал известен  благодарение на Бриджит Бардо през 60-те години на миналия век,  съобщи Франс прес.

Със слънчеви очила и шапка с козирка Леонардо ди Каприо е  бил забелязан още в петък в центъра на града, където се е отдал  на пазаруване заедно с две приятелки. Тройката се разходила и по "Орла Бардо", крайбрежния булевард, съобщиха бразилските медии. Бузиос, който първоначално е малко рибарско селище като Сен  Тропе, преживява истински възход през 70-те и 80-те години на  миналия век след посещението на френската актриса Бриджит Бардо.

Сега той има славата на най-известния бразилски морски курорт с най-хубавите екзотични плажове. Ди Каприо е пристигнал в Бразилия с частен самолет с 20-ина  приятели, за да присъства на откриването на Мондиал 2014. След  това 39-годишният актьор се е качил на гигантската яхта "Топаз"  на шейх Мансур бин Зайед ал Нахаян.  

Член на кралската фамилия на ОАЕ, шейх Мансур е и собственик на английския футболен отбор Манчестър Сити. Яхтата "Топаз" е  петата по големина в света. Веднага след като Ди Каприо се е  качил на борда, тя е отплавала към Бузиос, плажовете му, покрити с бял пясък, и тюркоазените води./БТА