След като два мача от осминафиналите до момента бяха решени след изпълнение на дузпи, селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея нареди днес футболистите му да тренират наказателни удари. Аржентинците играят с Швейцария в първия елиминационен кръг, а Сабея обяви, че това е нормална част от тренировките. "Дузпите са специфична част от играта. Грам мозък в тази ситуация струва повече от килограми мускули, патетично заяви Сабея.

Иначе отборът му спечели минимално и трите мача в предварителната си група, а капитанът Лео Меси вкара 4 от всички 6 отбелязани от отбора голове. Треньорът на днешната пресконференция се изказа ласкаво за присъствието на Есекиел Лавеци в отбора, както и за чувството за хумор, което демонстрира на тренировките и в съблекалнята. Той най-вероятно ще заеме мястото на Серхио Агуеро в титулярния състав, ако нападателят на Манчестър Сити не бъде готов за мача.

"Ако Лавеци играе, ние можем да го използваме на две позиции. Той може да застане на върха, а също така като ляво или като дясно крило. Така че неговото присъствие на терена ни позволява да променяме системата без да вкарваме нови хора. Но искам да уточня, че това нищо не означава. Стартовият състав не е ясен, не съм го и обявил, завърши треньорът.