Ветеранът Франк Лампард, който ще изведе Англия с капитанската  лента в последния мач на тима си на Световното първенство срещу Коста  Рика, все още не е взел окончателно решение относно бъдещето си  в тима на Рой Ходжсън.

Самият селекционер заяви, че се опитва да го остави задължително в отбора. Това изглежда е разклатило твърдото убеждение на халфа да спре с националния отбор след Мондиала. Преди началото му той беше твърд, че това са последните му двубои за "трите лъва".

"Все още не съм взел решение за моето бъдеще. Това е моето  трето Световно първенство, а в сряда ни предстои голям мач. Може би този двубой не означава нищо за неутралните фенове, но за  нас победата е въпрос на чест."

"След като минат тези 90 минути, ще мисля за моето бъдеще. Към този момент няма нищо окончателно решено", каза Лампард.

Ходжсън добави: "Франк е на 36 и не знаем къде ще продължи кариерата си. Аз ще бъда доволен, ако той бъде на наше  разположение. Франк има какво още да даде на своята страна". 

Франк Лампард има до момента 105 мача за Англия, като в тях е отбелязал 29 гола. Явно той ще е един от ветераните в новия състав на тима за квалификациите, който ще бъде сериозно подмладен, поне ако се вярва на Ходжсън.