Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов съобщи, че Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер ще вземат участие в последната контрола преди старта на Световното първенство. В петък „маншафтът“ ще играе срещу Армения в Майнц, след което заминава за Бразилия.

Макар че две от звездите на Германия се завръщат след контузии, двубоя ще пропусне вратарят Мануел Нойер. „И Филип, и Бастиан тренирах без никакви проблеми и предполагам, че ще играят, но не зная колко време ще останат на терена“, обясни Льов.

„Говорих с Мануел Нойер и той няма да играе срещу Армения. Това обаче не означава, че няма да е готов за първия мач от Световното срещу Португалия (16 юни – б.р.).“

Стражът на Байерн Мюнхен така и не успява преодолее напълно контузията в рамото, която го мъчи от края на сезона. Той получи травмата във финала за Купата на Германия и по всяка вероятност отново ще бъде заместен от вратаря на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер.

„Срещу Армения искаме солидно представяне, за да отпътуваме с усмивка и да отидем на турнира в добър ритъм. Малко съм изненадан от негативната реакция към Месут Йозил, може би представянето му срещу Камерун не бе най-доброто, но когато разговарям с него виждам колко уверен е той. Йозил ще се раздаде за отбора, убедени сме в качествата му и той ще е готов за мачовете от групата“, допълни още Льов.